Σεμινάριο Τραγουδιού με τη Γιώτα Νέγκα, Φεβρουάριος-Μάρτιος 2024

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ (ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ & ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ) για τραγουδιστές – μουσικούς – σπουδαστές ωδείων, όλων των επιπέδων (Αρχάριοι-Προχωρημένοι-Επαγγελματίες)

Η Γιώτα Νέγκα, τραγουδίστρια και πτυχιούχος δασκάλα φωνητικής, αναλαμβάνει τη διδασκαλία του πρωτότυπου διαδραστικού Σεμιναρίου Φωνητικής που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες τραγουδιστές.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές του σύγχρονου τραγουδιού και στη συνέχεια η εφαρμογή τους στην πράξη μέσω εξάσκησης σε ρεπερτόριο που θα επιλέξουν οι ίδιοι.
Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου σεμιναρίου έγκειται στη δυνατότητα, όσων επιθυμούν, να λάβουν μέρος μόνο στο ακροατήριο και όχι στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι ίδιοι θα λάβουν σημαντικές πληροφορίες για τον κόσμο του σύγχρονου τραγουδιού ενώ παράλληλα, ως ακροατήριο, θα συνεισφέρουν ενεργά στο σεμινάριο εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τις ερμηνείες των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί σε δύο άξονες και θα περιλαμβάνει:

Θεωρητικό μέρος:
Παρουσίαση της έννοιας και της σημασίας της διαφραγματικής αναπνοής
Ανάλυση των μεθόδων τοποθέτησης της φωνής
Εξερεύνηση των πιο συχνών φωνητικών σφαλμάτων
Φροντίδα της υγείας των φωνητικών χορδών

Πρακτικό μέρος:
Ασκήσεις για τις διαφραγματικές αναπνοές και τη σωστή τοποθέτηση φωνής
Επιλογή τραγουδιού από τον κάθε συμμετέχοντα και εντοπισμός αδύναμων ερμηνευτικών σημείων
Πρακτική εξάσκηση της θεωρίας πάνω στο τραγούδι επιλογής

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Έμπνευση (Θεσσαλονίκης 151, ΗΛ. Σταθμός Πετραλώνων).

Πληροφορίες στο τηλ. 211 1834444

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής:

Ενεργοί Συμμετέχοντες 160€ (Early bird 130€ έως 8 Δεκέμβρη)

Ακροατές: 80€ 

Διάρκεια σεμιναρίου: Τρίτες 20, 27 Φεβρουαρίου &  5, 12 Μαρτίου, 19:00-22:00

ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γιώτα Νέγκα είναι τραγουδίστρια και πτυχιούχος δασκάλα φωνητικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ανακάλυψε, πριν την ενηλικίωση, την καλλιτεχνική της ταυτότητα. Τραγουδίστρια σχεδόν από κούνια, με μπαμπά ερασιτέχνη μουσικό και μαμά που γινόταν η ψυχή των σπιτικών γιορτών. Με αυτή την «προίκα» ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη την πορεία της στις ρεμπέτικες σκηνές της πόλης αλλά στην πορεία αποφάσισε να περάσει την πόρτα του Εθνικού Ωδείου από το οποίο αποφοίτησε ως αριστούχος, με δασκάλα την κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2003 με το τραγούδι «Με τα μάτια κλειστά». Από τότε έχει συναντηθεί με σπουδαίους δημιουργούς σκηνικά και δισκογραφικά, τον Π. Καλαντζόπουλο, τον Σ. Κραουνάκη, τον Θ. Καραμουρατίδη, τον Ν. Μωραΐτη, τον Δ. Παπαδημητρίου, έχει βιώσει τη συγκίνηση των μαγικών σκηνών του Ηρωδείου, της Επιδαύρου, της Λυρικής Σκηνής ενώ πρόσφατα γνώρισε τον κόσμο του θεάτρου συμμετέχοντας ως κορυφαία του χορού στην παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αιμ. Χειλάκη και Μ. Δούνια.

Ανήκει στη δισκογραφική οικογένεια της Panin Records και μετρά στο ενεργητικό της 6 προσωπικούς δίσκους, με πιο πρόσφατο την live ηχογράφηση των παραστάσεων- αφιέρωμα στο έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, οι οποίες φέρουν την υπογραφή της καλλιτεχνικής επιμέλειας της Λίνας Νικολακοπούλου.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ταξιδεύει τον κόσμο και στον κόσμο τραγουδώντας.

Δηλώστε συμμετοχή

    Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2023.