Ιωάννης Μπόντης

Τρομπόνι
Brief info

Μουσικός τρίτης γενιάς, σπούδασε, από τα εννέα του χρόνια, τρομπόνι, αρχικά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου και στη συνέχεια στο Ωδείο Ραϋμόνδη, με καθηγητή τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, έχοντας υποτροφία όλα τα χρόνια των σπουδών του.

Από το 2016, με υποτροφία της Ιεράς Επισκοπής Αθηνών παρακολουθεί μαθήματα στην Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών της Χάγης καθώς και στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, με τους διεθνώς καταξιωμένους καθηγητές Jörgen van Rijen, Pierre Volders και Pete Saunders

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια/μαθήματα με τους Αντώνη Γεροχριστοδούλου (Former Principal Trombone at Hungarica Orchestra), Γεώργιο Κρίμπερη ( Principal Trombone at ERT), Nir Erez ( Principal Trombone at Israel Philharmonic Orchestra), Konstantin Koev ( Bass Trombone at Flanders Symphony Orchestra), Γεώργιο Καχριμάνη (PhD Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών της Χάγης) και Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο (μέλος των Canadian Brass, σολίστ με διεθνή καριέρα).

Μέλος της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας ως πρώτο Τρομπόνι παλαιότερα της ΕΡΤ, σήμερα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εμφανίστηκε επανειλημμένως ως σολίστ υπό την δ/νση της Νίνας Πατρικίδου. Σημαντικότερες εμφανίσεις του είναι οι συναυλίες στην Βιέννη και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στον 8ο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «Μούσες», στη Σαντορίνη, απέσπασε το δεύτερο βραβείο και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Ραϋμόνδη, παίρνοντας δίπλωμα Τρομπονιού με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο»

Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2023.