Κατερίνα-Μυρτώ Φατούρου

Κιθαρα- Ακορντεον
Brief info

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1986. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2008) με κατεύθυνση στις μουσικές επιστήμες, του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2019) με μουσική εξειδίκευση στο ακορντεόν και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ιστορική Μουσικολογία (2016) με ειδίκευση στη Νεοελληνική Μουσική. Έχει πτυχίο Κλασικής Κιθάρας (2010) και Ανώτερων Θεωρητικών.

Η διδακτική της εμπειρία ξεκίνησε το 2008 και περιλαμβάνει διδασκαλία σε ωδεία (Ωδείο Πολυρυθμία, Πατραϊκό Ωδείο και Ωδείο Έκφραση) και σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις δίσκων και παίζει σε μουσικά σχήματα με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με την ομάδα ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) ως μουσικός στην παιδική σκηνή της ομάδας. Ασχολείται με την αρχειοθέτηση και καταλογογράφηση μουσικών αρχείων και την μουσικολογική έρευνα συμμετέχοντας σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια σχετικά με την ιστορία Νεοελληνικής Μουσικής.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κιθάρας με τους: Roland Dyens, James Willard, Ιάκωβο Κολανιάν, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Κώστα Γρηγορέα, κ.α. και σε σεμινάρια ακορντεόν με τους Θάνο Σταυρίδη και Δήμο Βουγιούκα.

Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2023.