Αντώνης Καρατζίκης

Ανώτερα θεωρητικά
Brief info

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.
Σπούδασε πιάνο με την Αΐντα Πασινιάν και τον Δημήτρη Καραβέλη παίρνοντας το δίπλωμα από το Ορφείο ωδείο.
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ευγενίδειο Ωδείο λαμβάνοντας τα πτυχία Αρμονίας-Αντίστιξης-Φούγκας-Ενοργάνωσης Πνευστών και Αρμονίου με εξαίρετους καθηγητές (Σοφία Παπαδοπούλου, Αλέκος Μπαζάνη, Κώστα Μοσκοΐδη) καθώς και το δίπλωμα σύνθεσης στην τάξη του Δ. Καραβέλη με πρώτο βραβείο στο ωδείο Φ. Νάκας .

Έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας πλάι στον διεθνούς φήμης αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου από το Ωδείο Κ. Μάσκα. Παρακολούθησε μαθήματα jazz πιάνου με τον Μάρκο Αλεξίου.
Έχει τελειώσει το Ι.Ε.Κ Ακμή με ειδικότητα στη μουσική τεχνολογία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνση ορχήστρας με τον Μιχάλη Οικονόμου και Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, διεύθυνσης χορωδίας με την καταξιωμένη μαέστρο J.A.Bartle στο Ιόνιο πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, πιάνου με την Αγάθη Λεϊμονή καθώς και πολλά ακόμα σεμινάρια μουσικής διευρύνοντας έτσι όλο το γνωστικό του μουσικό φάσμα.
Στο καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνονται συνθέσεις για ποικίλα μουσικά τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.
Έχει συνεργαστεί με την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, κάνοντας τις ενορχηστρώσεις για την συναυλία της σοπράνο Αναστασίας Ζανή στο Παλλάς (2011), με το σύνολο Μέταλλον της Κ.Ο.Α σε ενορχηστρώσεις του που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και το Gazarte, με τις χορωδίες του Πολυτεχνείου και το Αθηναϊκό Χορωδιακό σύνολο, με τους Melos Brass και με πολλά άλλα σύνολα σε δικά του έργα ή σε ενορχηστρώσεις του.
Ως πιανίστας έχει συνεργαστεί με τον Μάριο Φραγκούλη (Ηρώδειο-Τουρκία-Ταυλάνδη), Αναστασία Ζανή (Ελλάδα-Βερολίνο), Νάντια Γουάιμπεργκ (Ελλάδα-Ελβετία) κ.α.
Είχε αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, και ενορχήστρωση για τις παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις με μουσικοπαιδαγωγικό περιεχόμενο “Η περιπέτεια της κας Παρτιτούρας” και “Οι 7 νότες του Μότσαρτ” τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 50 δημοτικά σχολεία. Έγραψε μουσική για το παιδικό βιβλίο κυκλοφοριακής αγωγής του Υπουργείου Συγκοινωνιών το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας.
Συνέθεσε μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας” και “η Βασίλισσα του χιονιού” (θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου 2006-2007), “η Τύχη της Μαρούλας” (Θέατρο κάτω από την γέφυρα 2007), μουσική σύνθεση για την ταινία μικρού μήκους της Κατερίνας Βαϊμάκη “The Spot”, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας για την μουσική παράσταση “Ταξίδι στο Hollywood” η οποία παρουσιάστηκε στην τελετή απονομή των Oscar του συνδρομητικού καναλιού Nova (2010), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας στο musical Escape με την Σία Κοσκινά (θέατρο Βρετάνια 2007, θέατρο Broadway 2008), ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας της μουσικοθεατρικής παράστασης “The magic of the musical” (Ζυγός, Βεάκειο κ.α 2006).
Επίσης έχει αναλάβει ενορχηστρώσεις κι έχει διευθύνει μουσικά σύνολα σε τηλεοπτικές εκπομπές με αφιερώματα στο musical και στην κινηματογραφική μουσική “στην Υγειά μας” Ν.Ε.Τ, “έχει γούστο” Ν.Ε.Τ (2008), “Καλώς τους” ALPHA (2008) κ.α.
Διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά.
Είναι μαέστρος της ορχήστρας δημοτικού ωδείου και της παιδικής χορωδίας.
Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του συνδέσμου Ελλήνων μουσουργών (Σ.Ε.Μ), είναι ιδρυτικό μέλος του πανελληνίου συλλόγου αρχιμουσικών φιλαρμονικών ορχηστρών (Π.Σ.Α.Φ.Ο) κι έχει τιμηθεί από την δημοτική αρχή των δήμων Πειραιά, Χολαργού και Ζαλόγγου για το καλλιτεχνικό του έργο.

Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2024.