Σωτήρης Λέτσιος

Λαϊκή Κιθάρα
Brief info

Ο Σωτήρης Λέτσιος γεννήθηκε στις 03 Ιουνίου 1990 και κατάγεται από την Καρδίτσα, από όπου ξεκινάει και η μουσική του διαδρομή. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα έγινε στα επτά του χρόνια με διάφορους αυτοδίδακτους κιθαρίστες και στη συνέχεια σπούδασε κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας με τον Αδάμ Καρανίκα και αρμονία με την Ελένη Πρίτσα.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου και ειδικεύτηκε στην Σύνθεση με καθηγητές τους Δήμητρα Τρυπάνη, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Ιωσήφ Παπαδάτο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια λαϊκής κιθάρας με τον Δημήτρη Μυστακίδη το 2009 και το 2019-2020 έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο μαθημάτων τζαζ κιθάρας και αρμονίας στη Σχολή Σύγχρονης Κιθάρας Guitar Lab με τον Βασίλη Κώτσια.

Από το 2008 παραδίδει μαθήματα λαϊκής κιθάρας και θεωρίας/αρμονίας της μουσικής. Είναι ενεργό μέλος των μουσικών σχημάτων Τρίο Κατάρα, The Circle Orchestra και White Birds tribute με τα οποία έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό σε γνωστούς συναυλιακούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Studio de l'Ermitage (Παρίσι), Sazz N Jazz (Βρυξέλλες) κ.α.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή Αλάτι της Γης με το σχήμα Τρίο Κατάρα, εκτελώντας προσωπικές συνθέσεις όπως και συνθέσεις του σχήματος. Το 2012 εμφανίστηκε στο 7 Τεχνών Τόπος στην Κέρκυρα με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπου και παρουσίασε προσωπικές του συνθέσεις σε συνεργασία με τους Ιάκωβο Μωυσιάδη, Λάμπρο Παπανικολάου, Δημήτρη Μίαρη, Αντρέα Σιγαλό, Μαρία Σακκά, Γιώργο Σταυρίδη και Ειρήνη Μπαρούτα.

Πλέον ζει στην Αθήνα, όπου ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, μελετώντας το φάσμα της λαϊκής κιθάρας· από την εμφάνισή της στη δισκογραφία μέχρι και τη σημερινή αναβίωση και εξέλιξή της.

Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2024.