Νικόλας Γουάστωρ

Μουσική Διδασκαλία
Brief info

Ο Νικόλας Γουάστωρ είναι συνθέτης, sound designer και πιανίστας. Σπούδασε κλασσικό πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο, και με τον Douglas Finch στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε μικρή ηλικία στο Ωδείο Αθηνών με την Ασπασία Κανελάκου και τον Άρη Γαρουφαλή. Σημαντικό κομμάτι της μουσικής του εξέλιξης ήταν ο αυτοσχεδιασμός σε διαφορετικά στυλ και είδη μουσικής, πράγμα το οποίο τον οδήγησε στη σύνθεση και αντίστοιχα στο sound synthesis.

Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό 'Gladys Puttick Extemporisat​ion Competition'. Έχει συνεργαστεί με χορευτές και visual artists, συνθέτοντας μουσική για τρέιλερ, παραστάσεις και πειραματικά multimedia projects. Σπούδασε επίσης σύνθεση με τους Paul Newland, Gwyn Pritchard και John Ashton Thomas. Έχει λάβει μέρος σε πολλά masterclass με τους:
Megumi Masaki, Rivka Golani, John White, Pascal Roge, Barry Snyder, Idil Biret, Andrei Gavrilov κ.α.

Έχει δουλέψει στο θέατρο ως μαέστρος, keyboard player/πιανίστας και συνθέτης σε πολλές παραστάσεις

(Annie, Spongebob: The musical, Mamma Mia!, JCS, Addams Family, Hairspray, Matilda κ.α.)

Στις συνθέσεις του χρησιμοποιεί υπολογιστές (Ableton Live, Max MSP), synthesizers/samples/modular, effect pedals, prepared όργανα και αυτοσχεδιασμό μαζί με ακουστικά/παραδοσιακά όργανα. Έχει παίξει σε πολλά project/συγκροτήματα και έχει γράψει μουσική για σύνολα, σολίστ, χορωδίες και σύνολα ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το προσωπικό του project Missigno είναι ένα τρίο πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής. Έχουν βγάλει 2 δίσκους (Binary Digit Temple, Dystopian Reverie) και η μουσική έχει στοιχεία μινιμαλισμού, 70s prog, cosmic horror, video games και sci-fi.

Ωδείο Έμπνευση Αθήνας © 2023.