Κόρνο
Brief info

Η Αγγελική Πουλημένου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην κατεύθυνση «Μουσική Εκτέλεση - Κόρνο» με υπεύθυνο καθηγητή τον Αντώνη Λαγό (υποτροφία Ι.Κ.Υ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου “Master's program in Symphonic Orchestra Performance” από το University of Gothenburg της Σουηδίας με καθηγήτρια στο κόρνο την Lisa Ford (υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση). Από τον Νοέμβριο του 2017 είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2004 παρακολούθησε το πρόγραμμα Erasmus (υποτροφία Ι.Κ.Υ.) στο University of York της Μεγάλης Βρετανίας, μελετώντας κόρνο με τον David Garbutt. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος κόρνου (τάξη: Αντώνη Λαγού, Ωδείο Ραϋμόνδη), πτυχίου Αρμονίας (τάξη: Νίκου Παπαδημητρίου, Ιόνιο Ωδείο) και πτυχίου Αντίστιξης (τάξη: Σπύρου Μαυρόπουλου, Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Για το έτος 2009 επελέγη αναπληρωματικό μέλος της Ο.Ν.Ε.Ε. (EUYO), για την χρονιά 2012 υπήρξε μέλος της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων (World Youth Orchestra), ενώ για την χρονιά 2017 ήταν μέλος της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων (Greek-Turkish Youth Orchestra).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κόρνου και μουσικής δωματίου με σπουδαίους μουσικούς ανά τον κόσμο, ενώ έχει παίξει υπό την διεύθυνση εξίσου σπουδαίων μαέστρων. Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλς και συναυλίες μουσικής δωματίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2006 έως σήμερα συνεργάζεται με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. στη θέση του 3 ου κόρνου, ενώ από τον Νοέμβρη του 2016 συνεργάζεται με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών. Από το 2003 ως σήμερα έχει συνεργαστεί ως έκτακτη μουσικός με τις ορχήστρες: Gothenburg Symphony Orchestra, Gothenburg Wind Orchestra, Orchestra of Göteborgs Konsertkör, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Εθνική Λυρική Σκηνή, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Δήμου Κερκυραίων, Δημοτική Oρχήστρα Βόλου, Δημοτική Ορχήστρα Πατρών, Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας, Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου, Ορχήστρα του ΕΑΠ, Ορχήστρα του University of Gothenburg, Ορχήστρα του University of York, κ.ά.

Από τον Δεκέμβριο του 2016 ως σήμερα διδάσκει κόρνο στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στα μουσικά σχολεία Παλλήνης και Πειραιά.